Compassiemoeheid en de kracht van verbinding in de gezondheidszorg

Een andere kijk op veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

✤ Wanneer: Woensdag 6 september
✤ Tijd: 17:00 tot 22.00 uur   (17.00 -18.00 is er tijd voor een eenvoudige kleine maaltijd en netwerken)
✤ Locatie: Akasha, Gassel
✤ Investering: € 95,00 ex BTW

De zorg in Nederland is gewoon hartstikke goed, hartverwarmend en prachtig. En waarom? In de zorg werken alleen maar gepassioneerde, intrinsiek gemotiveerde, empathische, zorgzame proffesionals. Door de hele organisatie heen. Maar wat blijkt? We ervaren anders. De zorg is moe. Compassiemoe. We zijn de passie kwijt. We kennen allemaal de standaard redenen die hiervoor worden gegeven: Hoge werkdruk, personeelstekort, hoog ziekteverzuim.  

Jij als bestuurder, manager, of adviseur hebt ondertussen genoeg aanwijzingen dat dit enkel symptomen zijn van een dieper liggend probleem. Je hebt alleen tot nu toe nog niet de ruimte gehad om de echte oorzaak verder te onderzoeken.

Dan is dit inspirerende event precies wat je nu zoekt!

Samen met Dr. Rebecca Bailey, gerenomeerd psychotherapeute en spreker,  gaan we op zoek naar de verassende antwoorden.

Zorg is mensenwerk.

Dan is de mens ook onze meest krachtige ‘schakel’. Dan ligt de oplossing dus ook in en tussen de mens! Letterlijk in ons zenuwstelsel, onze emoties, ons vaak onbewuste gedrag.  Deze avond delen we kennis over de biologie van ons lichaam, hoe emoties werken en hoe wij elkaar beinvloeden, en hoe deze kennis ons helpt om duurzame, diepgaande veranderingen in de zorg door te kunnen voeren.

Kleine hint:
Verbinding en in relatie zijn is essentieel.

Natuurlijk gaan we ook in op de vraag hoe we deze kennis eenvoudig  in kunnen zetten in de zorgorganisatie, in het management van de zorg, en natuurlijk op de werkvloer, direct aan het bed van onze patient/client.

Hoe ziet deze avond eruit?

De deuren zijn open vanaf 17.00 uur. Bij aankomst staat een eenvoudige, doch voedzame maaltijd op je te wachten, zodat je gelijk vanuit je werk door kunt rijden. We beginnen om 18.00 uur met de presentatie en discussie. We zullen de theorie ondersteunen met een oefening met paarden. Paarden zijn namelijk meesters in verbinding. Of je nu actief meedoet aan de oefening of vanuit de tribune meekijkt, deze verbinding is voor iedereen voelbaar. We eindigen natuurlijk met tijd voor netwerken.

We weten zeker dat deze avond je veel inspiratie en een verassend andere blik zal geven op de problemen waar we voor staan, en je in staat stelt om echt vernieuwende oplossingen door te gaan voeren, waardoor we dat bereiken wat we allemaal zo graag willen in en voor de zorg:

  • Medewerkers gaan weer met plezier en gevoel van waardigheid naar het werk, ze voelen zich veilig  in het team, en betrokken bij de organisatie
  • Clienten en hun familie voelen zich gezien, gehoord en veilig, waardoor een wederzijdse relatie kan worden opgebouwd waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neem
  • Goed werkgeversschap stijgt met alle positieve gevolgen van dien.

Kortom, een perfecte avond om na de vakantie nieuwe inspiratie op te doen!

Meld je snel aan, de plekken zijn beperkt!

Let op: De voertaal deze avond is Engels (vertalers zijn aanwezig mocht dit nodig zijn)

Sprekers

Rebecca Bailey with her horse

Dr. Rebecca Bailey

Dr Rebecca Bailey is een vooraanstaand gezinspsycholoog en persoonlijk therapeut. Ze is de oprichtster van Transitioning Families en het Polyvagal Equine Institute. Ze werkte met honderden individuen en gezinnen in crisis. Als wetenschapper publiceerde ze vele onderzoeken e ze schreef twee boeken, 1 daarvan over de combinatie van de polyvagaaltheorie van Porges en de meerwaarde van paarden in het werk als therapeut. 

Ze is een veelgevraagd spreker om haar kennis over de polyvagaaltheorie en hoe wij deze kennis in kunnen zetten in ons leven, zowel prive als op het werk. Ze verzorgt lezingen voor ambtenaren in het rechtsysteem en directies and managers iand therapeuten n de gezondheidszorg, waarin ze laat zien hoe authentieke, verbindende verbale en nonverbale communicatie een verschil kunnen maken in de effectiviteit van interventie. 

Dr. Rebecca Bailey woont en werkt in Amerika. Deze avond is dan ook voornamelijk in het Engels.

Josselien Janssens with her horse

Babs Jasper

Babs werkt als coach, trainer en consultant in de gezondheidszorg. Als coach werkt Babs met individuen die intrinsiek gemotiveerd zijn om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, vaak na een ‘life’event.
Ze krijgt veel energie in het trainen van de ‘trainers’ in training: Connection Focused therapie ontwikkeld door Dr. Rebecca Bailey en Linda Kohanov, en in het faciliteren van het Eponaquest curriculum (opleiding tot coach met paarden) in Nederland, Belgie en Duitsland, Deze trainingen verdiepen altijd haar kennis en begrip van menselijk gedrag.

Babs heeft een Msc in Biologie, met een specialisatie in (psycho)-neuro-immunologie. Ze heeft gewerkt als organisatieadviseur en als manager in de ouderenzorg. De polyvagaaltheorie was voor haar de laatste ontbrekende schakel in het vinden van haar missie.  Ze combineert haar kennis van het coachen met paarden, emotionele intelligentie, polyvagaaltheorie, en haar ervaring als organisatieadviseur, in de gezondheidszorg, waar ze pleit voor meer (emotioneel) bewustzijn.